Spanska fotbollsförbundet kritiseras hårt efter presidentens kyss

Presidenten kysste en spelare på munnen – läs uttalandet här

Spaniens damlandslag i fotboll tog i helgen sitt första VM-guld någonsin genom att slå England med 1-0. En historisk vinst som firades rejält av spelare och fans under den efterföljande ceremonin, men det var fotbollsförbundets president Luis Rubiales som tog all uppmärksamhet.

Under medaljutdelningen tog han nämligen tag i anfallaren Jennifer Hermoso och kysste henne på munnen. En gest som Hermoso direkt efteråt i en spansk livesändning kommenterade att hon upplevde som obehaglig, för att senare ändra sin ståndpunkt i ett officiellt uttalande från det spanska fotbollsförbundet.

"Presidenten och jag har en bra relation, hans beteende mot oss alla har varit enastående och det var en naturlig gest av tillgivenhet och tacksamhet", sa hon enligt uttalandet till AFP.

Enligt uppgifter till spanska tidningen Relevo ska dock uttalandet till AFP inte vara från Hermoso, utan snarare vara en konstruktion av förbundet för att minimera kontroversen. Flera nyhetskanaler, föredetta spelare och mediapersonligheter världen över har kritiserat presidentens agerande och krävt hans avgång.

Händelsen utvecklas fortfarande och vi har inte fått ta del av några officiella uttalanden direkt från varken Hermoso eller Rubiales, så håll utkik på Dopest.se för uppdateringar framöver.