Foto: Spotify

Spotify höjer månadspriset – Även i Sverige

Efter att ha gjort en första höjning någonsin i USA visar det sig nu att den även kommer till hemmaplan, gäller alla konton

Musiktjänsten Spotify har nyligen varit i blåsväder i USA för att ha gjort en första prishöjning på sitt månadsabonnemang, med en dollar för att vara exakt. Genom att kika in på deras hemsida kan vi nu även konstatera att det gäller även för bolagets hemmaplan i Sverige.

För bara två år sedan kunde du få Spotify Premium (även kallat "Individual") för 99kr i månaden, något som höjdes till 109kr under 2021. Nu kommer nästa höjning och den är återigen med 10kr, då vi nu hamnar på 119kr i månaden för Premium-prenumeranter. Än så länge verkar det dock vara nya prenumeranter som får betala det priset, medans befintliga kunder behåller priset på 109kr. Om detta är medvetet eller bara en skavank i övergången är dock oklart, då Spotify inte har kommenterat det hittills.

Som vid tidigare höjningar påverkas även prenumeranter av de andra alternativen Duo och Family, där du delar ditt konto med en respektive fem andra användare. Duo ökas med 20kr och går från 149kr till 169kr i månaden samtidigt som Family endast höjs med en tia från 189kr till 199k. Likt Premium verkar det endast gälla nya kunder än så länge. Student-priset är det enda som förblir orört på 65kr i månaden.