• Foto: Spotify

Uppgifter: Spotify vill börja streama musikvideos

Vill ta upp kampen med videojättar som TikTok & Youtube genom ny funktion, källor hävdar att möten har hållits med partners

Genom, enligt tidningen själva, trovärdiga uppgifter till amerikanska Bloomberg har Spotify påbörjat en process med att utveckla en plattform för musikvideos i sina applikationer. Streamingjätten har doppat tårna i videos på olika sätt, bland annat genom live-sessions och intervjuer, men har aldrig använt sin egna tjänst som plattform för videosarna.

Enligt källorna ska streamingjätten redan ha fört samtal med potentiella partners, vilket lär vara skivbolag och andra distributionstjänster som VEVO.

Satsningen skulle vara en del i Spotifys strävan att göra videor till en central del av sin tjänst, då dessa har visat sig vara mer lukrativa än ljudtjänster. Youtube och TikTok har för närvarande ett järngrepp om videobranschen, men Spotify verkar alltså vilja slå sig in på marknaden.

Spotify själva vill inte kommentera uppgifterna till Bloomberg och har än så länge inte gått ut med något eget uttalande rörande ryktena.