I somras släppte Stockholmsbaserade Steph K den lena singeln "Landa" tillsammans med Rågsvedsrapparen Youzie, som fick ett fint mottagande av såväl fans som media och resulterade i ett framträdande på TV4 Nyhetsmorgon. Nyligen klev hon även upp på scen under Cherrie & Friends Festival i slutet av augusti, för att runda av en händelserik sommar.

Nu fortsätter hon behålla sitt momentum in i hösten med ny musik, i form av singeln "Psykopat". Inför släppet tar Steph tillfället i akt att förklara låtens betydelse och det kvinnliga perspektivet på en toxic relation som hon skrev den utifrån.

"Man har ofta hört män berätta om sina ex och säga 'att hon var psykopat', fast när man får ett helhetsperspektiv förstår man varför den stackars tjejen blev galen - för att han gjorde henne galen. Psykopat är en låt som handlar om det, från tjejens perspektiv", säger hon.

Låten är producerad av en annan stigande stjärna på den svenska musikhimlen vid namn Peralta, som producerat flitigt åt RAMEL under året. Han har gjort sig känd för varma och klubbiga ljudbilder som rör sig kring danstakter som afrobeats, amapiano & dancehall, men "Psykopat" tar sig ann en stil som lutar mer åt hiphop, pop & RnB. Tre sounds som Steph genom sin karriär, och även nu, kombinerar med lätthet.

Lyssna på "Psykopat" och mer ny musik i DOPEST Playlist!