Steph K släpper debut-EP:n 'Ofiltrerad'

Med fokus på befrielsen av att våga gå mot strömmen

Steph K släpper idag sin debut-EP ”Ofiltrerad” – ett samlingsverk som fokuserar på befrielsen att våga gå mot strömmen och att inte vara rädd för fördomar. Steph K har under sin tid i rampljuset bevisat sig vara en artist med en tydlig feministisk identitet, som vill bryta normer med sina ärliga och råa texter.

”Jag har döpt den här EP:n till “Ofiltrerad” för att det speglar mig som person och artist. Jag vill vara ofiltrerad i mina texter, i mina sanningar och i mig själv som person. Därför speglar varje låt en ofiltrerad historia som jag vill dela med mig av.” berättar Steph K

Stephanie Khouri som hon egentligen heter är artist och låtskrivare från Stockholm med rötter från Libanon. Sedan hennes debut under hösten 2020 har hon släppt singlar som ”Rutin”, ”Gucci & Dior” och ”Hala Hala (Hot Girl Summer)”.

DOPEST frågar Steph K:

Vad är en fördom som du ofta stött på i livet? 

-Att det är dumt att satsa på musiken. ”Gå och plugga, ha en plan B…”

 

Vad för musik har du lyssnat på i din uppväxt som inspirerat dig? 

-Är uppväxt med tidig 00s RnB. Jag lyssnade mycket på Usher, Ne-yo och Rihanna, men även mycket arabisk musik som Nancy Ajram. En guilty pleasure är att jag också vart en Belieber! Justin Bieber och hans musik hade en speciell plats i mitt tonårshjärta, haha…

 

Har du tidigare testat någon annan typ av genre?

-Jag testade göra pop i början. Jag gillar även pop men eftersom mitt hjärta alltid bankat extra hårt för RnB så kändes det naturligt att gå över mer till det.

 

Kändes det självklart för dig att göra musik på svenska?

-Ja, det har alltid vart självklart. När jag började skriva för ungefär 9 år sedan så var det på svenska. Så det kändes helt rätt att göra musik på svenska när jag började jobba på ett större projekt.

 

I din musik pratar du mycket om att våga ta plats som kvinna – har du tips till kvinnor som vill synas och höras på musikscenen?

-Det är just det, att våga. Så länge man vågar ta sig fram, vågar göra fel, vågar ta kontakt och vågar ta plats så kommer folk inte ha nått alternativt förutom att behöva öppna ögonen för dig förr eller senare. 

 

Kan du berätta om en situation där att vara ”ofiltrerad” har gynnat dig och en gång där det kanske inte gick lika bra? 

-Att vara ofiltrerad har gynnat mig genom att alltid kunna vara äkta med andra. Jag har vuxit till en person som inte bryr sig om andras åsikter och som inte längre påverkas av vad folk runt omkring mig tycker. Det är viktigt för mig att få berätta från mitt perspektiv och att få känna mig befriad trots andras tankar och fördomar. På samma sätt hoppas jag att fler kan känna sig befriade och har modet att säga vad de tycker och känner, trots en omgivning som går åt samma håll.

Till exempel när jag fick ett nytt jobb och fick en chef som var oresonlig och inte så omtyckt i företaget. Många varnade mig för henne och sa att jag inte borde säga emot så mycket, då jag bara var provanställd. Chefen betedde sig väldigt dåligt och jag sa ifrån. Det slutade med att hon säger upp mig trots att det gick så bra för mig, men kunde ju inte göra ett skit för jag var provanställd…

 

Lyssna på Steph K’s nya EP Ofiltrerad bestående av fem stycken spår nedan!