StockX hackade - drabbar 6.8 miljoner användare

Hackare fick tillgång till användares information och sålt det vidare

StockX som är en av världens mest populära plattformar för att köpa och sälja sneakers hackades i helgen. Detta har drabbat fler än 6.8 miljoner användare världen över. Det var i torsdags som StockX skickade ett mail till alla användare om att byta lösenord, då skrev man att det handlade om ”system updates”.

Kort därefter blev TechCrunch kontaktade av en person som säger att man stulit informationen från 6.8 miljoner redan i maj. För att stärka detta delade denna ’säljaren’ med sig av 1000 personer och deras information. TechCrunch kontaktade då individuella personer med informationen de fått, där varje person bekräftade att informationen stämde. B.la. informationen som stulits var det namn, användarnamn och skostorlek.

Hela databasen 6.8 miljoner användare såldes till en okänd användare på DarkWeb för 300 dollar. StockX gick sedan ut med ett uttalande till sina användare att ’en okänd tredjepart’ har lyckats ta del av information som namn, mail, adress, användarnamn, lösenord samt köphistorik. Man sa däremot att ingen betalinformation har påverkats men några Twitter användare säger emot detta då köp gjorts genom deras konton.

Detta kommer ca en månad efter att StockX värderats till en miljard dollar.