• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Stormzy & Cherrie klara för Rosendal

Förenas på svensk mark för första gången sedan samarbetet ”Aldrig Igen (Må Sådär)”

Londons stortstjärna Stormzy har skapat sin egen fil i den brittiska rapscenen, tagit sig till det yttersta internationella toppskiktet och blivit röst för en generation. Han har gjort allt, men i sommar gör han endast en konsert i Skandinavien. Den blir på Rosendal Garden Partys första dag den 8:e juni.
Ett bekant ansikte för rapparen har även presenterats till samma dag och det är ingen mindre än Cherrie. Som en Sveriges mest framgångsrika artister inom RnB har hon med sin silkesrena röst och starka texter blivit en levande legend inom genren. Cherrie fick även internationella blickar på sig under 2016 då hon fick med Stormzy som gäst på sin breakout-hit "Aldrig Igen (Må Sådär)" och nder samma vår följde hon med som support på rapparens Europaturné. Nu återförenas de för första gången
  • Asake. Foto: Pressbild
  • Tiana Major9. Foto: Tiana Major9 via Youtube

Utöver Stormzy och Cherrie har även ett två till artister presenterats för att göra den första dagens uppställning komplett. Nigerianska stjärnskottet Asake albumdebuterade förra året. Med en unik ljudbild präglad av en mix av afrobeats, hiphop, pop och R&B har Asake snabbt glidit upp och blivit en av de mest intressanta unga musikerna vi har idag. 8 juni gör han sin första Sverige-spelning någonsin på Rosendahl Garden Party.
Programmet kröns av den brittiska R&B- och soulsångerskan Tiana Major9, som återfinns hos anrika Motown Records. Tiana har tagit tagit världen med storm sedan hon debuterade 2017. Med hits som "Collide", "Think About You”, "Real Affair” och den bländande tolkningen av ”Silly Games” i filmen "Small Axe" har Tiana cementerat sin plats i genrens toppskikt.
Festivalen har tidigare även gjort klart med stora namn som Aphex Twin och det är fortfarande flera släpp kvar så se till att hålla kolla på dopest.se för senaste nytt! Du kan säkra dina biljetter redan idag på Rosendal Garden Partys hemsida, där du även hittar all information om de tidigare släppen.