Stormzy går ihop med adidas Football - lanserar #Merky F.C.

Ett karriärsprogram inom fotboll för unga svarta i UK

Sedan Stormzys återkomst har artisten varit i rampljuset inför sitt kommande album This Is What I Mean. Idag presenterades nästa stora projekt tillsammans med adidas fotboll – #Merky FC. Ett initiativ som går ut på att upprätthålla representationen och mångfald inom fotbollen.

Tidigare har Stormzy tagit fram initiativ som#Merky Foundation – ett stipendium som varje år ger möjligheten till svarta ungdomar att gå på Cambridge – en av UKs mest prestigefyllda skolor.

Med #Merky FC initiativet kommer Stormzy och adidas ge fler möjligheter inom fotbollen. Initiativet kommer innebära utökade karriärmöjligheter inom fotbollen, mentorskap samt att adidas och 10 andra industriledande företag kommer att erbjuda jobbplatser. #Merky FC är öppet för alla men uppmuntrar unga mellan 18-24 som identifierar sig som svarta.

#Merky FC kommer kort efter rapporten av adidas och FARE Networks som avslöjade att endas 6.7% av seniorroller inom fotbollen är av personer som identifierar sig som svarta. I rapporten kom man även fram till att 64% av unga svarta människor i Storbritannien drömmer om att bli fotbollsproffs men att endast 0.012% når hela vägen till Premier League.

Läs mer om Stormzy x adidas nya initiativ #Merky FC på deras hemsida.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av STORMZY (@stormzy)