Se de första bilderna från säsong 4 av Stranger Things

Säsong 4 är mörkare än någonsin

För drygt en månad sedan avslöjades releasedatumet för fjärde säsongen av Stranger Things. Då fick vi också reda på att säsongen kommer släppas i två delar. Del 1 premiäras den 27 maj medan Del 2 kommer den 1 juli. Vi närmar oss alltså en release med stora steg.

Sedan premiärdatumet avslöjades har många undrat vad vi kan förvänta oss från säsong 4. Nu delar Netflix de första bilderna från den kommande säsongen. Vi får därmed en liten inblick i vad som väntar.

Vi kommer få se våra karaktärer resa jorden runt till olika platser. Allt från snöiga Ryssland till soliga Kalifornien. Vi kommer få se Eleven, Mike och resten av crewet kämpa mot mörka krafter för att försöka sätta stopp för Upside Down. Bröderna Duffer, som står bakom serien, har beskrivit säsong 4 som mycket mörkare än de tidigare och med en “horror movie vibe”.

När säsong 4 kickar igång utspelar den sig sex månader från där säsong 3 avslutades. Senast såg vi karaktärerna i en battle i Starcourt Mall som ledde till stor skräck och förödelse i Hawkins. Kompisgänget splittrades för första gången och får nu kämpa med konsekvenserna av striden – samtidigt som de försöker ta sig igenom gymnasiet. Mitt i allt dyker ett nytt och skrämmande övernaturligt hot upp, som kommer med ett fruktansvärt mysterium som – om det löses – äntligen kan sätta stopp för skräcken i Upp och ner-världen …

Spana in de första bilderna från serien högst upp i artikeln! Säsong 4 Del 1 kommer till Netflix den 27 maj.