Svenska street BMX företaget Monza Bicycle Club släpper en unik och limiterad utgåva av sin 24” BMX Cruiser i samarbete med design - och tatueringsstudion Stucklife.

Vi ville designa en cykel som fångar blickar såklart. Känslan av att allt ska vara så minimalt och tekniskt tröttar ut oss. Vi ville  att den skulle spegla språket vi talar i våra lokaler. Vår förkärlek till Hamam-badhus blev inspirationen samt att Monza tidigare har använt sig utav illustrationer där händer är i kontakt. Detta ledde snabbt till frön marmor, bladguld och Michelangelos renässans-mästerverk ”the creation of  Adam”. Cykeln kunde inte bli mer Stucklife.

Monza BMX är en modern cykel med rötter i streetkulturen, där fokus snarare ligger på känslan och upplevelsen än tekniken och att ta sig fram på snabbast möjliga tid. Monza cyklarna är designade i Stockholm och tillverkas av legendariska ramtillverkaren Tange som ligger bakom flera av de klassiska BMX modellerna från 80-talet.

Vi tyckte det saknades alternativ till dagens avancerade cyklar där tillverkarna tävlar om att klämma in maximalt antal funktioner. Vi hämtade inspiration från 80-talets BMX kultur där cykeln stod för frihet, äventyr och kamratskap. 80-tals BMXerna hade en spännande och tidlös geometri som vi ville ta tillvara på. Det fanns också ett inslag av lekfullhet och en viss attityd som vi ville bygga vidare på, säger Monza gänget.

Följ båda aktörerna via Instagram och ha chans att vinna  en av de designade cyklarna samt presentkort på en tatuering. Planerad release för Monza x Stucklife är onsdagen den 20 juni 19-21:00.