• Foto: Stüssy / Levi's

Stüssy & Levi’s hyllar 501-jeansen i ny kollektion

Levi’s fortsätter att fira sin klassiska modells 150:e år på marknaden, tar in Kalifornska kollegan Stüssy för en collab

Tidigare i januari skrev vi om att Levi's klassiska 501-modell, jeansen som startade allt, fyller 150 år under 2023. Då firade Levi's själva med att titta ner i arkivet för att skapa en nyversion av klassikern och vi fick även möjlighet att kolla in några av originalen. Firandet stannade dock inte där och till nästa kollektion får de sällskap av ett annat, inte riktigt lika gammalt, Kalifornia-märke som gjort vågor i modebranschen sedan 80-talet: Stüssy.

Tillsammans har de producerat ett par 501-jeans (såklart) med en matchande jeansjacka. En kombinerad logga är bokstavligt talat den största stand-outen, då den återfinns inbroderad med tjocka stygn på jeansens bakre högra respektive främre vänstra ben samt jackans rygg. Plaggen är i en skönt sliten indigo-blå färg och passar utmärkt ihop som ett set, jeansen är i en rak passform medans jackan sitter lite mer boxy.

Levi’s och Stüssy i ett pressmeddelande sagt att de klassiska silluetterna är två ”bland andra” plagg som kommer släppas nu på fredag den 24:e februari. Kollektionen kommer gå att köpa på Levi’s hemsida, utvalda Levi’s-butiker, Stüssys hemsida, utvalda Stüssy butiker och även Dover Street Market-butiker.

Tills dess kan du kika in bilder på jeansen och jackan i galleriet ovan!