Allt du behöver veta inför Super Bowl LVIII – tid, lag & halvtidsshow

Ett av världens största sportevenemang går av stapeln i februari – här är all information du behöver inför matchen

Det är mindre än en månad kvar till Super Bowl LVIII, 2024:s upplaga av det gigantiska sportevenemanget som fångar miljontals tittare världen över varje år.

Vi har samlat ihop en guide med allt du behöver veta inför matchen, inklusive när och hur du tittar från Sverige samt vilka lag som potentiellt kommer att mötas i finalen.

När spelas Super Bowl LVIII?

Super Bowl LVIII spelas natten mot måndagen den 12:e februari svensk tid, med matchstart planerad till tolvslaget (00.00).

Hur kan jag se Super Bowl LVIII?

Matchen sänds på TV4+ Sport i Sverige, med en studio som kommer att starta flera timmar innan matchstart under söndagskvällen den 11:e februari.

Vart spelas Super Bowl LVIII?

Matchen spelas på Allegiant Stadium i staden Paradise utanför Las Vegas, Nevada. Arenan är hemmaplan för Las Vegas Raiders och byggdes så sent som 2020, så det är första gången någonsin som Super Bowl spelas i delstaten Nevada. Biljetter

Vilka lag spelar i Super Bowl LVIII?

NFL är uppdelat i konferenser, ligaspel som delas upp i National Football Conference & American Football Conference som i sin tur är uppdelade i divisioner med fyra lag i varje (North, South, East, West). Efter en grundserie spelar sju lag från vardera konferens ett slutspel, där Super Bowl är som en final mellan de två bästa lagen i slutspelet.

Just nu kan fyra lag gå till final: The Baltimore Ravens & Kansas City Chiefs från AFC samt San Francisco 49ers & Detroit Lions från NFC. Det finns alltså fyra potentiella möten i finalen, då den alltid är med ett lag från NFC och ett från AFC. Regerande mästare från 2023 är Kansas City Chiefs.

Vilken artist spelar under halvtidsshowen i Super Bowl LVIII?

Detta år är RnB-stjärnan Usher bokad som headline för halvtidsshowen. Den arrangeras tillsammans med Apple Music och kommer att ta tittarna på en episk resa genom Ushers karriär. Du kan läsa mer om showen och se en officiell trailer HÄR.