Supreme går ihop med dead prez för en kollektion

En höstkollektion med den legendariska hiphop-duon

Supreme är tillbaka med ännu ett samarbete och nu är det den legendariska hiphop-duon dead prez som får en höstkollektion.

Duon dead prez består av rapparna M-1 och stic.man och de träffades för första gången 1990 i HBCU Florida A&M University i Tallahassee. Rapparna delade samma ideologi och när de sedan flyttade till New York ville de stärka sina budskap och använda musiken som en större plattform för deras aktivism. År 2000 släppte dead prez sitt debutalbum Let's Get Free. Duon fick internationell uppmärksamhet då man tog upp ämnen som rasism, politiska orättvisor och samhällsstrukturer.

Än idag anses Let's Get Free vara en av de mest radikala albumen i rap-historian. En av deras största hits "Hip Hop" har blivit en klassiker och använts av Dave Chapelle för hans intro låt på hans program. Idag fokuserar dead prez mycket på att lyfta upp välmående i form av träning, meditation, hållbarhet, samhällsuppbyggnad och entreprenörskap.

I Supreme x dead prez Fall 2019 kollektionen ser vi tryck från albumet Let's Get Free och Revolutionary But Gangsta på jackor, hoodies, byxor, t-shirts, kepsar och bandanas.

Supreme x dead prez Fall 2019 collection släpps Supreme’s butiker i New York, Brooklyn, Los Angeles, San Francisco, London, Paris och online den 5 December. Spana in kollektionen och lyssna på dead prez största låtar nedan!