• Foto: Supreme
  • Foto: Supreme
  • Foto: Supreme
  • Foto: Supreme
  • Foto: Supreme

Supreme hyllar MF Doom i ny collab

Mitt under rasism-anklagelser från deras tidigare Creative Director kommer ny kollektion med den bortgångne rapparen

Under förra veckan kunde vi rapportera att Tremaine Emory avgår som Creative Director för Supreme, efter en infekterad situation där designern anklagade märket för systematisk rasism på sin Instagram. Supreme bemötte anklagelserna med att neka alla Emorys påståenden, som ska ha grundat sig i att de inte velat trycka kontroversiella motiv av bland annat lynchningar från konstnären Arthur Jafa.

I kölvattnet av händelsen har nu Supreme avslöjat sin senaste collab, vilket är ett samarbete med och hyllning till den bortgångne rapparen MF Doom. Kollektionen, bestående av hoodies, t-shirts och beanies är skapad med godkännande av Dooms familj, som även publicerat bilderna på Instagram.

Plaggen är tryckta med bilder av olika föremål som förknippas med MF DOOM och hans liv, bland annat den ikoniska masken och handskrivna rader. Hoodies finns i olivgrön, lila & svart. T-shirts finns också i svart & lila, men även i vit samt en djupare grön nyans. Mössorna finns i svart, grå och en mer pastellgrön färg.

Hela kollektionen kommer att lanseras globalt via Supremes hemsida imorgon torsdag den 7:e september kl. 17.00 svensk tid i USA, om den kommer att finnas tillgänglig via EU-shopen är inte specifierat.