Då kan du köpa Supreme x Nike SB Darwin Low

Efter att ha firat 30 med en throwback till sina t-shirts kommer en ny nostalgitripp – se bilder, releasedatum & pris för 90-talsmodellen

Supreme presenterade nyligen sitt senaste samarbete med Nike, vilket markerar ännu en milstolpe i deras vänskap som har pågått under flera års tid nu. Den senaste veckan släppte de en egen jubileumsrelease som visar upp tre decennier av ikoniska T-shirts, och även i deras senaste Nike-collab verkar de vilja titta tillbaka.

Den här gången lägger de nämligen fokus på att återuppfinna skate-identiteten hos Nike SB, vilket resulterat i fyra distinkta tolkningar av Darwin Low-sneakern. Nike Air Darwin introducerades ursprungligen 1994 och uppmärksammades som den första modellen som hade en bakåtvänd Swoosh-logotyp (långt innan Travis Scott).

Originalet var i läder men Supreme har istället valt en canvasöverdel. De fyra versionerna frontas av en i White/Baby Blue/Black, som nickar till originalet från 90-talet. Nylonbandsöglor, tungetiketter, broderier på sidorna och en lapp i hälen är utmärkande detaljer. Förutom det vita alternativet kommer variationer i neongrön, en i svart och även en i Supremes favorit: Camo.

Sneakern lanseras nu på torsdagen den 2:e maj via Supremes officiella webbutik, officiella tider har inte avslöjats ännu och priset är på cirka 1 320kr ($120).