Då släpps Supreme x Nike Courtposite

Y2K-design i tre färger

Supreme fortsätter en höst i sporttema efter att nyligen ha släppt en collab med Fox Racing. Denna gång är de dock tillbaka i verkstaden med etablerade samarbetspartnern Nike för en nytolkning av en lite bortglömd klassiker från 00-talet: Courtposite.

Originalet från 2002. Foto: AlexPalka via Ebay

Den nya versionen av sneakern är exklusiv för Supreme och bygger vidare på den modell som debuterade i början av 2000-talet och var känd för att synas på den världskända tennisspelaren Andre Agassis fötter. Originalet lanserades i röda och silvriga färger under 2002, en futuristisk och enkel färgdesign som Supreme tar tillbaka på en svart respektive vit design.

Den tredje versionen av Courtposite anno 2023 är tar dock ut svängarna med en grön/svart design som blandar de två färgerna i ett metalliskt mönster. Ovandelen i formgjutet skum (se Nike Foamposite) ger en passande glansig finish, vilket kompletteras av tåöverdrag i gummi, tungor i mesh samt en mängd Supreme & Nike-loggor. En standout till många outfits, även om du inte spelar tennis i dem som Agassi gjorde för mer än två årtionden sedan.

Supreme x Nike Courtposite kommer att lanseras globalt via Supremes nästa drop den 19:e oktober kl. 17.00 svensk tid, till ett pris av cirka 1 642kr (150$).