Hoop Dreams anordnar "Svart Basket" på Fotografiska & Värmeverket

En pop up-installation respektive utställning utforskar basketens kulturella status i Sverige – här får du tag i biljetter

Hoop Dreams är ett sport och kultur initiativ av kreativa byrån Common Values United som bildades 2021. Deras mission är att inspirera community byggande genom basket och lyfta människor, miljöer och communities som helhet på ett autentiskt och innovativt sätt genom att supporta drömmar och bygga hjärtan.

Den 20:e Januari är det en pop-up installation på Fotografiska och den 26:e Januari bjuder Hoop Dreams och Värmeverket in allmänheten till “Svart Basket – en utställning om identitet”, en interaktiv utställning med visionen att exponera ett av våra djupaste behov som är en känsla av identitet, tillhörighet och mänsklig anknytning.

”Det finns en avsaknad av att kunna reflektera sin identitet inom svensk basket trots att den är den profilerar sig som den mest jämställda sporten. ’Svart basket’ är en reflektion utifrån det perspektivet. När jag var yngre så kallade dom vår basketstil för ’svart basket'”, säger Iskias Araya, medgrundare av Hoop Dreams.

Pop-up installationen på Fotografiska har såväl utställningar som aktiviteter, där det bl.a kommer att auktioneras bort konst från konstnärer som Hank Grüner, Ailin Mirlashari med flera till förmån för att flera unga tjejer i Tensta ska kunna aktivera sig.

Utställningen på Värmeverket belyser konstruktionen mellan sport, kultur och identitet, samt gränserna mellan dröm och verklighet, vilket skapar en berättelse som är tillgänglig och engagerande för en bred publik. Besökaren leds genom film, foto och workshop-stationer in i den kreativa klustret som Hoop Dreams varit under de senaste tre åren. Från att ha uppfört en basketplan i Tensta sponsrad av världsstjärnan Kevin Durant, till att arrangera Red Bull Half Court-turneringar med fulla hus i Kungsträdgården.

Nedan hittar du länkar till biljetter för respektive event:

  • FOTOGRAFISKA, den 20:e Januari mellan 12 – 18
    Anmäl dig HÄR (vanligt biljettpris)
  • VÄRMEVERKET, den 26:e Januari mellan 17 – 22
    Anmäl dig HÄR (gratis)