En av Stockholms mest populära hamburgerrestauranger är utan tvekan Babas Burgers, som finns i Högdalen, Nacka och snart Heron City. Här är många av landets största artister, dj:s och dansare stamgäster.

I december går Babas ihop med hjälporganisationen War Child för att varje advent bjuda på uppträdanden med några av landets hetaste DJs och artister.

"Vi vill bjuda på ett skönt adventshäng och samtidigt göra något gott för världen. Många av oss som jobbar på Babas kommer från krigsdrabbade länder, vi vet vad det betyder att fly och vi vet också hur svårt det är att komma in i ett nytt samhälle." säger Ninos Basho på Babas.

Under fyra söndagar kommer artister som Seedy, Nathan K, Ibbe, Jamkid, Lova och S9ine tillsammans med dj:s och producenter som Dj Black Moose, Diida, Shewit, NIVY Sound och Mash Up International uppträda på restaurangen. I samband med detta kommer man även att ha lite olika aktiveringar i form av tävlingar. Spelningarna kommer att vara gratis men Babas hoppas på Swishdonationer från publiken.

Journalisten och programledaren Ametist Azordegan drar igång adventskonserterna söndag den 2 december med Jamkid och S9ine. Den 16 december uppträder Nathan K för första gången live där han presenterar nya singeln ”Down”.

"Vi är jätteglada över att Babas och deras artistvänner vill stötta vårt arbete med barn i krig och på flykt. Det här är ett fantastiskt initiativ och jag hoppas att så många som möjligt tar gröna linjen till Högdalen under advent, säger Emilia Molin," generalsekreterare på War Child.

War Child arbetar med barn i krigszoner. Spana in hela schemat nedan och besök Babas på Högdalsgången 20 (Högdalen T-bana).

Konsertdatum

2/12: Jamkid, S9ine dj: Ametist kl 16-18

9/12: Lova, Seedy djs: Shewit, Nivysound kl 18-20

16/12: Nathan K djs: Diida, Mash Up International kl 16-18

23/12: Ibbe dj: DJ Black Moose kl 16-18