Svenska klädesmärket Château har de senaste åren etablerat sig på den svenska modescenen. Kläderna som från början fick sin inspiration från skate och punk har de senaste åren burits av bland andra; Diplo, Rae Sremmurd, Joel Kinnaman och Zara Larsson. Senast släppte man sin kollektion "Magic" som var inspirerad av 80-tals goth musik, tv-spelsnostalgi och tonårskärlek. Den nya kollektionen beskrivs som ett kärleksbrev till 90-talet.

Kollektionen omfattar t-shirts och hoodies, bland plaggen utmärker sig bland annat i 
t-shirts med print från kultfilmerna Fucking Åmål och Lilja 4-ever men även andra blinkningar till 90-talet. Bland grundarna till märket finns bland andra filmskaparen Tim Erem, känd från videos åt Drake & Rihanna, Tove Lo med flera. Han säger såhär om inspirationen till kollektionen: 

”Oavsett om man upplevde 90-talet när det hände eller genom filmer och musik så känns det som ett ständigt återkommande decennium. Den här kollektionen är vår nostalgiska tribut till piratkopierade tv-spel, dansmusik, graffiti och skatekulturen. Helt enkelt vårt kärleksbrev till 90-talet.” 

Kollektionen finns att spana in ovan och tillgänglig att köpa direkt via https://www.chateausthlm.com/