Svenska ODZ med i Need For Speed Unbound

Låten “Tappat det helt” med Ivory och Slowface kommer vara en del av spelets soundtrack tillsammans med en ODZ-bil.

Need For Speed fortsätter öka hypen inför kommande Need For Speed Unbound efter nyheten om att ASAP Rocky finns med i spelet och att Palace får en egen edition av spelet så kommer en rolig nyhet för alla i Sverige.

Idag gick EA och Criterion out med soundtracket till Need for Speed Unbound – och bland artisterna finns svenska ODZ som bidrar med låten “Tappat det helt” med Ivory & Slowface som släpptes tidigare i år. Soundtracket för Need for Speed Unbound fokuserar på elektronisk musik och hiphop från hela världen, och den svenska rapp-trion från Stockholms södra förorter är exalterade över att spelare kommer pumpa deras musik medan de kör genom Lakeshore’s gator.

Musik är en viktig del i ett tv-spel och jag minns många tunga tracks från uppväxten, speciellt i de tidiga NFS-släppen. Under våra år som aktiva artister har vi märkt ett stort följe och välkomnande av vår musik i bilcomunityn över hela Sverige och det känns stort att kunna ge något tillbaka. Det är en ära att veta att folk kommer att pumpa ”tappat det helt” medan de driftar i en ODZ-pimpad bil, säger Edward Smith, medlem i ODZ.

I samband med denna nyhet står det även klart att A$AP Rocky släpper en singeln “Sh*ttin’ Me” exklusivt till spelet. Förutom ODZ finns låtar från världskända artister som: A$AP Rocky,Playboi Carti, IDK & Kaytranada, Tyler the Creator, Rico Nasty och många fler.

Detta skulle inte vara första gången som en svensk artist fått vara med i ett spel, tidigare i år stod det klart att Silvana Imam och Jaqes singel ”Hela vägen upp” är med på FIFA 23.

Need for Speed Unbound släpps 2 december och går att förbeställa på PlayStation 5, Xbox Series X|S och PC via Origin, Stema, EA-appen.