Svenska Virgin Miri gästas av Young Thug

Nykomlingen från Skåne bjuder på trippig & low-fi pop, "Make A Movie" har med den sista versen inspelad av Thugger innan han häktades

Virgin Miri från Lund är pop-nykomlingen som utan tvekan säkrat årets största feature för en svensk artist: Atalantas trap-visionär och för tillfället häktade rapparen Young Thug. På hennes senaste singel ”Make A Movie” får vi höra de sista inspelade raderna från superstjärnan som suttit häktad i närmare ett år, misstänkt för att vara ledare för det gäng han påstås dölja under sitt skivbolag YSL.

Foto: Today Is Vintage

Thugger är inte heller den enda amerikanska hiphop-storheten som är inblandad, utan vi har även Grammy-vinnande T-Minus på delad produktion med Miri själv. Under sin långa karriär har han producerat megahits som ”The Motto” med Drake & Lil Wayne, ”Swimming Pools” med Kendrick Lamar och ”interlude” bland många fler låtar med J.Cole. Tillsammans med Miri har han producerat hennes två tidigare låtar ”Basic Ordinary Ugly” och ”Kill Me”, beviset på en kemi mellan de två som bara blir bättre och bättre för varje låt.

Här blandas elektronisk och trippig hyperpop á la Charli XCX med blyg ”bedroom-pop” á la Clairo. En kombination av sounds och artister som kanske kan låta omaka på papper men som funkar i praktiken, till stor del på grund av Virgin Miris proffsiga närvaro på låten. Imponerande från den unga artisten som äger låten trots alltid lika stabil vers från rutinerade Young Thug.

Den unika musiken ackompanjeras även med en lika unik musikvideo, där vi ser Miri och Thug i scener som inspireras av både sci-fi och retro-teknik. En makalös milstolpe för en så pass ny svensk artist som definitivt förtjänar att hållas koll på framöver.

Lyssna på ”Make A Movie” och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!