Här är Svenska landslagets nya EM-tröja

Svenska fotbollslandslaget lanserar nya matchtröjan - Men i år är den inte för alla

adidas och Svenska Fotbollförbundet släpper den officiella EM-tröjan inför EM år 2020. Men den här gången är den inte för vem som helst. För att få bära tröjan behöver man gå med på villkoren som följer med den och helt enkelt – precis som spelarna i landslaget – förtjäna landslagströjan.

Villkoren som ställs är tre: att vara en schyst spelare och supporter; att stötta laget i med- och motgång och att välkomna alla, oavsett bakgrund och personliga egenskaper, att vara en del av laget. Det är våra olikheter som gör oss starka.

– Egentligen borde villkoren som ställs vara rena självklarheter. Men tyvärr ser vi hur många vuxna helt verkar ha glömt bort vad fotbollen handlar om. Vägen till vinst är genom respekt och fair play – och lagspel kräver olikheter, säger Qaroline Nähl, Nordic Brand Communications Manager – adidas Football.

Villkoren har tagits fram av adidas tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet som en markering mot de problem som finns kring hot och hat som drabbar såväl spelare, tränare och profiler inom fotbollen som supportrar.

Senast under förra året fick spelaren Jimmy Durmaz under VM en mängd hot och rasistiska kommentarer i sociala medier, och i år valde Henke Larsson att lämna som tränare för Helsingborgs IF efter att ha fått utstå en mängd personliga påhopp. Det är bara två exempel på hur tonen har hårdnat.

Jag är alltid stolt över att bära landslagströjan, men i år är det med ännu större stolthet. För mig är fotboll bara kärlek, och det är precis det landslagströjan står för i år. Fotboll förenar och jag ser verkligen fram emot att kämpa hela vägen i EM tillsammans med laget och med alla supportrar, säger Alexander Isak, anfallare i Svenska Landslaget.

Årets fotbollströja är en påminnelse om det som fotboll handlar om. Att vara ett lag innebär att kämpa tillsammans och att älska ett lag innebär att man finns där hela tiden, i både med- och motgång. Se den nya landslagströjan i bildgalleriet och kampanjvideon nedan.

Finns att köpa på adidas.se/sverige för 849kr för den som accepterar villkoren.