Foto: Friends Arena

Tomma läktare väntar Svenska Landslaget

Kan slå bottenrekord ikväll

Ikväll, torsdagen den 12:e oktober, spelar Svenska Herrlandslaget träningslandskap mot Moldavien på Friends Arena. Matchen är uppladdning inför ödesmatchen mot Belgien nästa vecka och kan bli sista chansen att spela sig in startelvan för flera av spelarna. Trots är dock publikintresset lågt, så lågt att det riskerar att slå bottenrekord.

Friends Arena har en kapacitet på 50 000 åskådare, men bara runt 8 000 biljetter har sålts till Sveriges träningslandskamp mot Moldavien. Det rapporterar SVT kvällen innan matchen och de tillägger även att Sveriges lägsta publiksiffra (matcher under Covid-19 pandemin borträknade) i en träningslandskamp på arenan är 9 875 åskådare mot Slovakien i oktober 2018.

Vi kan förvänta oss att fler biljetter säljs på plats, men om höstkylan sätter in och många stannar hemma finns risken att Sverige kan vänta sig i stort sett tomma läktare i sista genrepet innan resan till Bryssel nästa vecka.

"Det här är inte en jättesexig match. Men det finns några ljusglimtar som man kan få se. Hugo Larsson, till exempel, som har gjort det bra i Tyskland, och kan kanske spela till sig en startplats till kvalmatchen mot Belgien", säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Sverige-Moldavien har avspark klockan 19.00 och sänds i Viaplay, missa inte att läsa om hela truppen samt mer information kring den viktiga matchen mot Belgien HÄR.