Sverige vidare till VM-semifinal

Efter en rysare mot Japan som innehöll både straffmål & straffmissar är landslaget vidare, då spelar det semin

Efter straffläggningsvinsten mot regerande världsmästarna USA i åttondelsfinalen klev Sverige in som knappa favoriter i kvartsfinalen mot Japan under fredagsmorgonen. När matchtiden stod på 60 minuter ledde dock svenskarna med 2-0 och såg ut att plocka hem en säker seger, efter mål av Amanda Illested och Filippa Angeldal.

En kvart senare började dock nerverna sätta in, då Japan tilldelades en straff. Stjärnan Riko Ueki sköt dock i ribban, något som replikerades på en frispark bara 10 minuter senare av Aoba Fujino. Strax därefter kom tillslut reduceringen från Honoka Hayashi och matchens slutminuter blev riktigt nervösa. Sverige höll dock ut och vann till slut med 2-1, ett resultat som nu placerar dem i semifinal för andra gången i rad efter bronsåret 2019.

På tisdag kl.15 00 återvänder de till Eden Park i Auckland, Nya Zeeland, för att möta Spanien. Matchen sänds på TV6 och Viaplay.