Sverige förlorar VM semi-finalen mot Spanien

Gulddrömmen är över efter en dramatisk matchavslutning med flera domarkontroverser, de kan de möta i bronsmatchen

Semi-finalen mellan Sverige & Spanien kickade igång under tisdagsförmiddagen i Auckland, Nya Zeeland till stora förväntningar. Matchens första 80 minuter var mållösa, men bjöd på en hel del chanser samt en tveksam insats från domarteamet som kritiserats hårt i efterhand.

Det var dock under de sista 10 minuterna som matchen verkligen kom till liv. I minut 81 satte Spaniens Salma Paralluelo ledningsmålet efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Sju minuter senare kom dock kvitteringen när inhopparen Rebecka Blomqvist placerade in bollen i målvaktens bortre hörn och såg ut att ta matchen till förlängning. Glädjen blev dock kortvarig då Spanien i minut 90 satte 2-1 efter en hörnvariant, där ett långskott lurade den annars briljanta Zećira Mušović i målet.

Med det avancerade Spanien till final för första gången in landets historia, medans Sverige får spela bronsmatch för andra gången i rad då de slog England för medaljen under VM 2019. Matchen spelas nu på lördag den 19:e augusti klockan 10.00, Sverige möter antingen Australien eller England, som möter varandra i semi-final imorgon onsdag klockan 12.00.