• Foto: Vibesart for Dopest
  • Foto: Vibesart for Dopest
  • Foto: Vibesart for Dopest
  • Foto: Vibesart for Dopest
  • Foto: Vibesart for Dopest
  • Foto: Vibesart for Dopest
  • Foto: Vibesart for Dopest

En av Sveriges största sneakersamlare har utförsäljning!

En av landets största sneakersamlare säljer nu stora delar av sin kollektion i Stockholm! Spana in delar av kollektionen som innehåller allt från Air Jordan 1:or, YEEZYs, Supreme och Bape.

Vi befinner oss i en kall lagerkällare någonstans i Stockholm. Det är en kort promenad förbi de stora ståldörrarna och genom de upplysta gångarna. Plötsligt stannar vi upp, tar fram nycklarna och låser upp... På andra sidan dörrarna möts vi av en vägg, en vägg utav skolådor. Skolådor som David Davidsson samlat på sig sedan 1999, alltså 19 år sedan, och som idag gett honom titeln som Sveriges (förmodligen) största sneakersamlare.

David Von Dude utförsäljning Sneakers adidas YEEZY Nike Air Jordan 1 Puma Reebok New Balance Bape Supreme

I det fyllda förvaringsutrymmet finns ungefär 500-600 par skor, och det är inte vilka skor som helst. Vi ser alla möjliga modeller från Puma, New Balance, Nike, adidas och Reebok. Att gå igenom denna samling är som en historielektion för sneakers. David är som en levande databas. Han ger oss en lektion i sneakerkunskap medan vi rotar bland allt ögongodis. För en sneakerälskare är detta en magisk upplevelse. Förutom självklara hypade modeller som YEEZY Moonrock, Turtle Doves och alla klassiska Air Jordan 1:or, ser vi ett flertal mycket sällsynta skor. Gamla BAPE x Reebok skor, gamla adidas x BAPE x UNDFTD samarbeten och klassiska Air Max silhuetter. Oftast i toppskick, helt orörda.

När vi frågar David den självklara frågan hur mycket han spenderat på allt, blir det tyst. Antingen för att han inte hörde frågan eller för att han helt enkelt inte vill svara på det. Det enda som hörs är den stora AC:n som kyler lokalen. Den som är någorlunda bra på matte kan man göra en snabbräkning i huvudet och skapa sig en uppfattning. Du kan själv göra en bedömning utifrån bilderna.

David avslöjar dock att detta inte är allt. Den mest värdefulla samlingen finns nämligen på en annan destination. Oavsett hur fascinerande och häpnadsväckande det var att kolla igenom skorna i lagret, var det faktiskt inte därför vi var där. Vi var där för att belysa att delar ur denna samling kan bli dina. Sveriges största samlare har nu bestämt sig för att sälja stora delar av kollektionen. Vi bad honom välja 10 favoritskor ur samlingen:

Utförsäljningen kommer ta plats vid Medborgarplatsen i Stockholm den 24/2. Bland de skor som ska rensas ser vi bland annat Nike Air Yeezy II modellerna "Red October" och "Platinum". Yeezy 350 "Turtle Dove", Nike x Off-White "Presto", Supreme x Nike samarbeten samt en hel del Air Jordan modeller som Black Cement, White Cement och Air Jordan 1:or . För er som inte är på jakt efter skor kommer det även att säljas kläder. Bland det som än så länge avslöjats ser vi en hel del Supreme-plagg, Palace samt Bape och Dime.

Se delar av utförsäljningen i galleriet ovan och missa inte Davids konto för ständiga uppdateringar kring utförsäljningen. Följ Dopest på Instagram för senaste nytt kring tid och plats för Von Dudes utförsäljning!

Foto: Vibesart for Dopest