Foto: Pressbild

Swedish House Mafia släpper singeln ”Ray Of Solar”

Inför comebacken på den svenska livescenen kommer årets andra singel från supertrion, gästas av Tove Burman

Swedish House Mafia slog igenom med singlar som ”Don’t You Worry Child”, ”Save The World”, “GreyHound” och “One” under det tidiga 10-talet. Trion, bestående av Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell, var dock inga amatörerna när de slog ihop sig som SHM. Alla tre hade omfattande internationell erfarenhet som DJ:s och producenter, vilket bidrog till att de kunde uppnå sin "supergrupp"-status.

2012 valde gruppen att splittras och annonserade sin världsturné. Biljetterna sålde ut i rekordfart med tre kvällar på Friends Arena i Stockholm. Swedish House Mafia sålde även under samma avskedsturné ut Madison Square Garden i New York på endast 9 minuter, ett rekord för en elektronisk akt. 2019 återförenades gruppen och debutalbumet Paradise Again kom 2022.

Nu släpper de singeln ”Ray of Solar” tillsammans med Tove Burman, som följer upp "See The Light" från i våras. Låten består av en eklektisk blandning av stråkar, lager av Tove Burmans vackra röst och klassiska house-pianon, som en bro mellan deras klassiska stil och nya inriktning efter Paradise Again. Igår under fredagen gjorde de även comeback på den svenska livescenen efter 11 år, när de var headline på festivalen Big Slap i Malmö.

"Detta är sommarlåten för oss och även om vi har hört den en miljon gånger känner man fortfarande urkraften i den", berättar trion.

Lyssna på "Ray Of Solar" på Spotify!