Syster Sol storsatsar på sin label GAL:ANT

Ska signa endast kvinnor & ickebinära

Isabel ”Syster Sol” Sandblom har det senaste året släppt sin musik på egna nystartade labeln GAL:ANT. Från och med nu kommer hon också att signa andra artister – och enbart kvinnor och icke-binära. Målet är att bidra till en jämställd musikbransch där artister ska ha lika förutsättningar och möjligheter oavsett könstillhörighet.
 
Under Isabel Sandbloms 15 år som artist har hon sett att det finns ett behov av en fristad för kvinnor på skivbolagssidan. Många av hennes kvinnliga artistkollegor delar upplevelsen av att det inte ges samma utrymme för kvinnor som för män i exempelvis studios, på spelningar och i affärsmöten. Nu ska det bli ändring på det. 
– Nu när musikbranschen ska ta klivet in i framtiden kommer GAL:ANT att föregå med gott exempel och fokusera på att presentera kvinnor på kvinnors vis, säger Isabel Sandblom.
Hon säger också:
– Så länge det fortfarande finns strukturer som definierar ditt värde via dom ofrivilliga egenskaper du föds in i, är det nödvändigt att göra radikala åtgärder tills strukturen känns uppenbart utdaterad och extremt tramsig.
GAL:ANT kommer enbart släppa kvinnor och icke-binära "tills det inte behövs längre". Labeln kommer att agera som den moderna tidens musikbolag där artistens vision står i fokus i alla led. Musiken kommer i stort sett bestå av den urbana genren.