Ta en titt på kommande J.W. Anderson x Converse "Glitter_Gutter"-kollektion

Se Converse x J.W.Anderson glittrande samarbetet här.

Första släppet från samarbetet Converse x JW Anderson “Glitter_Gutter” släpps i butik den 14/12. Kollektionen är unisex och leker med vad som traditionellt sett ansetts maskulint och feminint genom starka färger, glammigt glitter och förhöjda detaljer genom klassiska Converse-siluetter.

“Glitter_Gutter härstammar från idén om att ge ikoniska siluetter en prägel från någonting oväntat” säger Jonathan Anderson. “Genom att ta glitter ur sin kontext och exempelvis bära dem med ett par chinos.”

Anderson har tagit inspiration från kontraster inom pop-art samt tagit in vintageinspirerade detaljer och oväntade material. ”Glitter_Gutter”-pack består av ett par Chuck ’70, Thunderbolt, Chuck ’70 Vintage U-throat ballet och ”Grid” som är en Chuck ’70-sko i enklare design, men med JW Andersons varumärkesmonogram.

Chuck ’70-skon har designats i tre olika färger och utgör därför en unik version av den klassiska basketskon Chuck ’70. Designen är lekfull och poppig. Thunderbolt-silhuetten är en historisk löparsko som nu istället blir en modern street-sko. Lekfulla färger och kombinationer som bygger vidare på de olika blocken i skons design.

Kollektionen släpps 14 December via utvalda retailers och i J.W.Anderson och Converse’s online butiker.