’Talk to Me’ – Årets mest hypade skräckfilm

Bröderna bakom RackaRacka går från Youtubesketcher till skräckfilm med en av sommarens största filmsnackisar

Tvillingparet Danny och Michael Philippou har i över tio år underhållit tittare med humorsketcher på youtubekanalen RackaRacka. Nu gör bröderna sin professionella filmdebut med skräckfilmen Talk to Me, distribuerad av A24, produktionsbolaget bakom Hereditary och The Witch.

Vi följer high school-eleven Mia (Sophie Wilde), som fortfarande bearbetar moderns självmord två år tidigare. Hennes nyfikenhet väcks när elever i skolan börjar lägga ut videor på sociala medier av vad som visar sig vara en mystisk ritual, genom vilken man kan kommunicera med döda. För att genomföra riten måste Mia ta tag i en avhuggen, balsamerad, arm som sluter ett fast grepp kring hennes hand. Men när ceremonin går fel och det övernaturliga sipprar in i vår värld, samtidigt som Mia blir besatt av att kommunicera med den andra sidan, ångrar sig gänget bittert. Med sin förståelse för internetkultur och viralitet har regissörerna skapat ett trovärdigt porträtt av tonåringars närvaro på sociala medier och på ett fantasifullt sätt kombinerat detta med en klassisk skräckpremiss.

Detta är bröderna Philippous första gång i regissörsstolen, men faktum är att paret även jobbade som personal på inspelningen av den psykologiska skräckfilmen The Babadook. Det verkar även som erfarenheten från Youtubesketcherna, där skräck och komedi ofta blandas, har kommit väl till användning, då kritiker likväl som publik har uttryckt uppskattning för filmen.

I övriga roller ser vi Joe Bird, Alexandra Jensen, Otis Dhanji och Miranda Otto. Filmen har premiär 27:e juli i Australien och dagen därpå i USA. Ännu har inget svenskt premiärdatum avslöjats.

Se trailern till 'Talk to Me här!