Foto: Pressbild

Fan dog under Taylor Swift-konsert i Brasilien

Familjen kräver svar från arrangören, temperaturen inne på arenan ska ha gått upp mot 60 grader

Taylor Swifts "Eras Tour" har tagit henne över hela världen alla hörn och hon nominerades även nyligen till fem Grammys, bland annat tillsammans med Ice Spice för remixen på "Karma". Succéåret har lett till att turnén sålt ut i stort sett varje stad den besökt, vilket inte var ett undantag när närmare 60 000 människor tog sig till Estádio Nilton Santos i Rio de Janeiro, Brasilien för att se sångerskan.

En värmebölja sveper just nu över Sydamerika och under helgen drabbades Brasilien extra hårt, vilket enligt lokala tidningen Folha ska ha lett till att temperaturen inne på arenan stigit upp mot 60 grader. Hundratals fans svimmade under kvällen och Swift fick vid flera tillfällen stoppa konserten för att be säkerhetspersonalen dela ut vatten till åskådarna, som enligt Folha ska ha svimmat och kräkts av uttorkning.

Under natten efter konserten rapporterades det att situationen även blivit dödlig, då en 23-årig kvinna avled innan konserten ens hunnit börja. Fanet ska enligt uppgifter ha tryckt sig längst fram mot scenen för att sedan drabbats av ett hjärtstopp. Trots att att ambulanspersonal snabbt var på plats med hjärt- och lungräddning så drabbades hon av ytterligare ett hjärtstopp på vägen till sjukhuset och hennes liv gick då inte att rädda.

Taylor Swift skrev dagen efter i ett nu borttaget inlägg på sin Instagram att hon var "förkrossad", samt att hon inte kommer att prata om händelsen mer av respekt och sorg. Folha har pratat med den avlidna kvinnans pappa, som kräver att en utredning öppnas för att få svar på om arrangören kunde ha gjort mer för att rädda hans dotters liv.