Så mycket tjänade Taylor Swift på konserterna i Stockholm

Tre Sverigespelningar på Friends (snart Strawberry) Arena i huvudstaden ger miljonintäkter till staden – så mycket får Swift

Under helgen mellan den 17-19 maj 2024 spelade Taylor Swift tre raka spelningar på Friends/Strawberry Arena i Stockholm under den Europeiska delen av sin världsomspännande ”Eras Tour”. Det är tidigare estimerat att Stockholms stad går plus med ungefär en halv miljard kronor på intäkter från hotellvistelser, restauranger och annat kopplat till konserterna, men hur mycket tjänar egentligen Swift själv?

Totalt såldes det omkring 200 000 biljetter till de tre spelningarna och när biljetterna släppte förra året låg priserna mellan 670-1 610 kronor styck, med VIP-paket som kostade upp mot hela 8 100kr. Om man utgår från att genomsnittet på pris per biljett skulle vara 1 000kr skulle det innebära att Swift drar in 200 miljoner kronor bara på biljettintäkter, men det är såklart mer komplicerat än så.

Pollstar har tidigare räknat ut att Swift tjänade cirka 187 miljoner kronor för varje spelning under 2023, men det ska tilläggas att dessa räknades med nordamerikanska biljettpriser och skatter. Likt vår uträkning med biljettpriserna i Sverige vet man inte heller detaljerna av det kontrakt Swift har med arrangörerna eller andra aktörer som tar del av intäkterna, då inte att förglömma hennes skivbolag Republic Records.

Taylor Swift är aktuell med sitt senaste album The Tortured Poets Department som hon även spelade låtar av under konserterna vars setlist bestod av massiva 46 låtar.