⁠Lådan öppnar TegelLådan i Gasverket + eget bryggeri

Efter att ha växt fram från Flippin' Burgers och öppnat i Vasaparken kommer nu nästa stora steg för restaurangkedjan

Lådangruppen drivs av gänget som startade restaurangen Flippin’ Burgers 2012. Lådan öppnade 2017 som en “tre kvarter bort, tre gånger så stor bakficka” till Flippin’ Burgers. 2019 avyttrades Flippin’ Burgers för att frigöra tid och resurser för att kunna expandera Lådan. Lådan har även vunnit Metros Guldglob 2018 och varit nominerad till DN:s Gulddraken 2018 och Sveriges bästa ölbar 2022 och 2023.

I mitten av mars 2024 tar Lådan nästa stora kliv och öppnar en ny restaurang och bryggeribar i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden i Stockholm vid namn TegelLådan. Restaurangen följer en satsning efter pandemin som sattes i verket med Parklådan i Vasaparken våren 2023. Vid öppningen etablerar Lådan även sitt eget bryggeri, Lådan Bryggeri, med tre egenbryggda husöl från start.

”Vi köper in den öl vi själva gillar från de bryggerier som skapar den öl de själva gillar, snarare än efter en målgruppsanalys från en marknadsavdelning. Det betyder inte att ölen är svår eller knasig, utan bara godare och mer lokal. Att vi nu även får möjligheten att brygga vår egen öl och göra vår tolkning av en modern bryggpub känns fantastiskt och i linje med Lådans fortsatta utveckling”, säger Maria Gunnarsson, restaurang- och bryggerichef.

TegelLådan är beräknad att öppna i mitten av mars på Bobergsgatan 56 i Norra Djurgårdsstaden med öppettider tisdag-söndag. Köket är öppet för lunch och middag, samt med brunch på helger.