Tekashi 6ix9ine vittnar: Cardi B & Jim Jones är kopplade till gäng

Läs sammanfattningen om det omtalade vittnesmålet från Tekashi 6ix9ine’s rättegång

Tekashi 6ix9ines rättegång och vittnesmål under veckan har minst sagt skapat en del debatter. 23-åringen som egentligen heter Daniel Hernandez greps förra året för vapeninnehav och narkotikainnehav och pratades om att rapparen kunde få livstidsfängelse. Nu stod de klart att 6ix9ine riskerar ett 47-årigt fängelsestraff men har under rättegången samarbetat med polisen och myndigheter för att rentvå sitt namn.

 

Första vittnesmålet

Under den första dagen av vittnesmålet diskuterade han sin involvering i gånget Nine Trey Bloods och pekade ut vilka som var ledande inom gänget. Han tog även upp sin gamla bästa vän - Trippie Redd, och pekade ut honom som medlem i ett annat gäng.

Han berättade att han kom i kontakt med medlemmarna i Nine Trey för att han ville ha med de i sin musikvideon för hitsingeln "GUMMO".

“I wanted the aesthetic to be full of Nine Trey,” sade han och beskrev hur en gemensam vän och Nine Trey-medlem Sego Billy var bryggan mellan han och de andra medlemmarna. 6ix9ine berättade att han träffade en annan Nine Trey medlem, hans dåvarande manage Kifano "Shotti" Jordan samma dag som GUMMO musikvideon spelades in.

 

Andra vittnesmålet

Det andra vittnesmålet skulle bli mer omtalat än det första. Rapparen inledde den andra dagens vittnesmål med att erkänna attacken i november 2017 mot Trippie Redd. Han erkände att han tillsammans med några andra medlemmar attackerade Trippie för att han tillhört ett annat gäng. Han pratade även om incidenten med Casanova där han rök ihop med 25 av Casanovas vänner, därefter ska 6ix9ines tidigare manager "Shotti" som även varit ledare i gänget gett ordern till en annan medlem att skjuta varningsskott med pistolen för att sära på grupperna.

Tekashi 6ix9ine bekräftade även i domstolen att han 2018 beordrat en skjutning på Chief Keef. Mannen som misstänktes för skjutningen var Kintea McKenzie även kallad för Kooda B, greps för brottet i somras. För det ska 6ix9ine betalat $20,000 men Shotti fick ner priset till $10,000. Shotti dömdes till 15 års fängelse tidigare denna månad för vapenbrott på två punkter.

 

Om kidnappningen

Mycket har kretsat kring kidnappningen, misshandeln och rånet mot 6ix9ine som skedde förra året. Fokuset har kretsat kring medlemmarna Ellison och Shotti från Nine Trey Bloods. Shotti blev som tidigare nämnt 6ix9ines manager efter att han sparkat Christian Ehigiator i mars 2019. 6ix9ine berättar att han och hans manager blev hånade av Ellison för att man misslyckats att ge tillbaka på Rap-A-Lot för att de stoppat 6ix9ine från att gå upp på scen på SXSW av anledningen att 6ix9ine inte bett om deras tillåtelse att besöka deras delstat.

Rånet mot Rap-A-Lot medlemmen

6ix9ine svarade med att man rånade Scumlord Dizzy och Rap-A-Lot-kopplade Junya Boy i april 2018 som en hämnd för SXSW händelsen:

“They tried to embarrass us, so now we’re gonna rob them,”

 

I rättegången säger han att han kort efter SXSW fick ett videoklipp (som spelades uppi rättegången) där Ellison på flygplanet säger: “I made up my mind today,” he says in the clip. “I want smoke. It’s lit.”

I juli rapporterades det om att 6ix9ine blivit kidnappad, misshandlad och rånad i Brooklyn. I sitt vittnesmål berättade rapparen att han under dagen blivit förföljd och skuggad av Anthony "Harv" Ellison och en medlem som heter Sha som krockade in i hans bil. Efter att man blivit prejad av bilen så ska Sha klivit ur bilen och hotat 6ix9ine ut ur sin bil - detta under pistolhot. I videoklippen som spelas upp hör man 6ix9ine:

Don’t shoot, don’t shoot,” och fortsätter “Everybody is saying, extortion this, extortion that… Harv, please, Harv, you know I’ll give you everything, bro.

Efter att ha pistolhotat honom till deras bil berättar 6ix9ine att Sha höll honom i håret och slog honom medan Ellison tittade på honom och bad honom att säga att han inte är Nine Trey Blood. I sitt vittnesmål berättar han att han avsade sig gänget tre gånger och att Ellison riktade mobilen mot honom med blixten på. Sedan  åkte de hem till honom, stal hans juveler och körde iväg och lämnade honom utanför bilen.

Se hela incidenten nedan:

 

Jim Jones & Cardi B's gängkopplingar

Men det största samtalsämnet efter rättegången skulle kretsa kring Diplomat-rapparen Jim Jones och Cardi B. Under förhöret spelade åklagaren ett röstklipp från en man som 6ix9ine identifierade som Jim Jones och som han under rättegången kallade för 'pensionerad rappare'. Jim Jones släppte sitt senaste album El Capo i maj 2019 och under ett radioframträdande diskuterade han 6ix9ines samarbete med regeringen. Till XXL sade han senare: “He did some actions that he can’t come back from, so his name non-mentionable.

I klippet som spelades upp i rättegången hörs han säga "Now he got to get violated" och refererar till 6ix9ine. Tekashi menade då att Jim Jones är en medlem av Nine Trey Gangsta Blood. I samma veva berättade han enligt NBC News förvånande nog att Cardi B är en medlem av 'Bloods' i USA. Något som skivbolaget Atlantic Records gick snabbt ut och dementerade.

Cardi gick senare ut med en tweet som hon raderade där hon klargjorde att hon varit associerad med Brims och inte Nine Trey. I en tidigare intervju med GQ i år har Cardi B sagt:

“When I was 16 years old, I used to hang out with a lot of... Bloods. I used to pop off with my homies. And they’d say, ‘Yo, you really get it poppin’. You should come home. You should turn Blood.’ And I did. Yes, I did. And something that—it’s not like, oh, you leave. You don’t leave.”

 

6ix9ines samarbete med regeringen

6ix9ine avslutade sitt vittnesmål och fler detaljer kring samarbetet mellan 6ix9ine och regeringen dök upp. Kravet var att 6ix9ine var tvungen att säga sanningen under rättegången annars riskerar han livstidsfängelse och minimum 47-års fängelse om han inte samarbetar. Trots att 6ix9ine gått med på att samarbeta så riskerar han fortfarande fängelse men han säger om det sker så hoppas han att bli frisläppt i början av 2020. Åklagaren var tydlig med att inge löften har gjorts.

Under rättegången försökte försvarets advokater framställa 6ix9ine som opålitlig och som ett 'troll' (någon som medvetet provocerar) där han fick svara på frågor om han erkänt att 'trollar' mycket. Försvaret försökte även antyda att 6ix9ine ljög om kidnappningen och försökte citera hans låt "KIKA" som ett bevis: “I do my own stunts, Jackie Chan with it”. 6ix9ine påpekade att den texten sjöngs och skrevs av Tory Lanez vilket gjorde att försvaret snabbt lämnade det bakom sig.

Trots att 6ix9ines vittnesmål är över så förväntas rättegången fortsätta några veckor till.