The Avengers: Endgame regissörerna var rädda att Captain Marvel var för kraftfull

Blir filmen tråkig om Captain Marvel slår Thanos direkt?

Marvel Studios chef Kevin Feige har kallat Captain Marvel

”den mest kraftfulla karaktär som vi någonsin har lagt i en film.”

Det är högt beröm, med tanke på att MCU redan har ett gäng riktigt starka karaktärer som Thor, Hulken och Doctor Strange (?). Avengers: Endgame regissörerna (och bröderna) Joe och Anthony Russo håller med Feiges tal, och berättar att medan de arbetade på uppföljaren till Infinity War, var det en oro för dem att hon (Captain Marvel) skulle kunna vara för kraftfull. Om kapten Marvel omedelbart förintade Thanos, då blir det inte mycket övertygande eller tillräckligt med material att fylla en ca 3 timmar lång film.

”Det är alltid ett bekymmer för oss om överväldigande karaktärer, eftersom orsaken till att människor relaterar till dessa karaktärer är deras mänsklighet, och att de är bristfälliga”, sa Joe Russo Cinemablend. Joe fortsätter och berättar att ”Och anledningen till att vi älskar att jobba så mycket med Captain Marvel var att hon var begränsad, och hennes hjärta var hennes superkraft. Så vi är alla akut medvetna om farorna med att ha en alltför kraftfull karaktär. Men vi hittade ett genomtänkt sätt genom det. ”

Anthony Russo menar även att

”när du har kraftfulla karaktärer måste du jobba så mycket svårare att hitta sina sårbarheter och komplexiteter.” Bra berättelse behöver spänning och ”det gör ett bra drama, och du går i den riktningen. Som berättare har det varit en av de roligaste sakerna som vi har haft med dessa karaktärer, att hitta vägar till dem där de är sårbara och de är inte alla kraftfulla. ”

Se senaste teaser trailern av Captain Marvel, som släpptes under Super Bowl förra veckan i klippet nedan. Captain Marvel har premiär på svenska biografer 8 Mars 2019.