Se första trailern för Studio Ghiblis nästa film

De japanska animationsmästarna är tillbaka med ”The Boy and the Heron”, efter release i Japan förbereds nu internationell release

Japanska Studio Ghibli är en av den animerade filmvärldens viktigaste ikoner. Klassiker som "Min Granne Totoro" (1988) och "Spirited Away" (2oo1) har varit vitala för att etablera japansk film i västvärlden och i synnerhet japansk animation.

Studion grundades 1985 i Tokyo av Hayao Miyazaki, Isao Takahata och Toshio Suzuki, tre producenter och regissörer med bred erfarenhet inom den japanska filmbranschen. Deras gemensamma intresse för animation förde de samman och sedan dess har studion producerat 24 långfilmer, varav den 25:e nu snart kommer till en internationell publik.

"The Boy and the Heron" har redan haft premiär på bio i Japan, där den uppmärksammades av anledningen att Ghibli valde att inte släppa några trailers, bilder, synopsis eller annan information alls om filmen innan premiären, med undantag för en enda affisch. När den nu förbereds för internationell premiär är dock förutsättningarna annorlunda, då vi redan nu fått en första trailer.

Filmen följer tonåringen Mahito, som efter en brand i sin hemstad tvingas flytta till sin faster. Vi får sedan följa hans äventyr i den nya staden, när han efter att ha hittat ett övergivet torn kommer till en magisk värld med en talande gråhäger.

Filmen har amerikansk biopremiär den 8:e december, men har inte fått ett release datum i Europa.