’The Creator’ från regissören bakom ’Rogue One’ snart på bio

Ett nytt science fiction-äventyr från regissören bakom ”Rogue One”, inspirerat av Blade Runner & Akira

Femtio år in i framtiden är människan i krig med artificiell intelligens. Här möter vi den härdade soldaten Joshua, spelad av John David Washington (Tenet, BlacKkKlansman), som rekryteras för att hitta och döda ''The Creator'', skaparen av AI:s nya supervapen. Djupt inne bakom fiendens linje visar det sig dock att detta supervapen är en AI i form av ett människobarn.

Regissören Gareth Edwards har varit verksam inom sci-fi-genren sedan regidebuten Monsters (2010), för vilken han även skrev manus och designade specialeffekterna. Med ett par rejäla budgetökningar hjälpte han väcka klassiska franchises till liv med storslagna blockbusters som Godzilla (2014) och Rogue One: A Star Wars Story.

Därför är det inte mer än rätt att han nu får bjuda på sin helt egna vision med The Creator. Som bra sci-fi gjort i alla tider lyfter filmen relevanta frågor om samtid och framtid, i detta fall farhågor kring artificiell intelligens. Även kan vi förvänta oss en uppslukande framtidsskildring inspirerad av Blade Runner och Akira.

Se The Creator på bio 29 september!