Se trailern till nya Exorcisten-uppföljaren

Den legendariska skräckfilmserien är tillbaka med första delen av en ny trilogi, mamman från originalet återvänder

Originalet från 1974 fick biopubliken att svimma och anses idag vara en av skräck-genrens viktigaste filmer någonsin. En rad filmer inom The Exorcist-franchisen har producerats genom åren med varierande resultat. Den senaste "Dominion: Prequel to the Exorcist", släpptes 2005, men ingen har lyckats uppnå samma höjder som originalet med svenske Max von Sydow i en av huvudrollerna.

Nu är dock dags för serien att göra comeback genom en helt ny trilogi, varav den första i raden, "The Exorcist: Believer" fungerar som en direkt uppföljare till den första filmen från 70-talet. I rollistan hittar vi Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett, Olivia Marcum och Ellen Burstyn, som återvänder i rollen som mamman Chris MacNeil från den första filmen.

Denna gång följer vi en annan familj vars döttrar blivit besatta av djävulen, likt Regan i den första filmen. De söker därför upp Chris MacNeil för hjälp, innan det är försent.

Filmen har premiär på bio den 13:e oktober i USA, med oklart datum i Sverige hittills. Så länge kan du spana in den gastkramande trailern ovan!