Blir det en säsong 2 av 'The Gentlemen' på Netflix?

Guy Ritchies absurda action/komedi/drama-serie har gjort succé på Netflix – här är vad vi vet om framtida säsonger

När Eddie Horniman (Theo James) återvänder från sin tid som fredssoldat får han oväntat ärva sin adliga fars stora herrgård, till sin festälskande bror Freddys (Daniel Ings) stora missnöje. Eddie upptäcker dock snabbt att gården är en del av ett cannabisimperium som drar in mångmiljonbelopp. Inte nog med det finns det en mängd skumma typer från Storbritanniens undre värld som vill ha en del av operationen. Eddie är fast besluten att rädda sin familj ur deras klor och försöker spela gangstrarna i deras eget spel.

Guy Ritchie har gjort sig känd som en regissör med humor, stil & snärta dialoger före allt annat. Med filmer som Snatch (2000) och Lock, Stock & Two Smoking Barrels (1998) har han fått ryktet som ”Englands Quentin Tarantino”, men han har även visat sin bredd genom senare filmer som militärdramat The Covenent (2023) nyversionen av Aladdin (2019).

Netflix-filmen The Gentlemen från 2019 rörde sig mest åt hans rötter, med en absurd historia om underjordiska cannabisodlingar, Englands överklass & hur världarna på något sett möts i pengarnas namn. När Ritchie avslöjade att han skulle släppa en Netflix-serie baserad på filmens koncept blev hypen förståeligt nog stor och när de åtta avsnitten hade premiär i början av mars 2023 blev de en omedelbar succé.

Kritiker hyllade dialogerna, intrigen och skådespelarinsatserna från inte bara James & Ings utan även Kaya Scodelario i rollen som Susie Glass, Vinnie Jones i rollen som Geoff och Giancarlo Esposito (Gustavo Fring från Breaking Bad) i rollen som adelsmannen Stanley Johnston. Efterfrågan på en andra säsong blev därför väldigt stor väldigt snabbt och det ser troligt ut att serien kommer att följas upp.

Netflix har officiellt inte förnyat The Gentlemen för en andra säsong, men Deadline rapporterade tidigare i mars att Ritchies vision för serien är av en med flera säsonger, varav han redan ska ha idéer för säsong 2. Med största sannolikhet lär vi få mer information om seriens framtid under 2024, då den toppade streaminglistor vid release och har alla förutsättningar för att bli en framgångssaga även framöver.