The North Face Nuptse-jacka fyller 30 år - återlansera originalet från 1992

Jackan återlanseras i TNF Red, TNF Blue och ett särskilt Retro Anniversary-mönster i svart och vitt

The North Face klassiska Nuptse-jackan från 1992 har genom åren blivit ett ikoniskt plagg. Jackan har värmt både äventyrare och bergsbestigare passar lika bra på gatan som på en expedition. Nu firar man 30-år genom att återlansera den i originalmodell

För 30 år sedan föddes en legend. Nuptse-jackans revolutionerande konstruktion hjälpte då några av världens mest våghalsiga äventyrare att nå världens tak, därför fick jackan sitt namn efter ett av Himalayas mest avlägsna berg.

En av deltagarna i 1987 års Snowbird Everest Expedition var Sally McCoy, till vardags utrustningschef på The North Face. För henne gav expeditionen inspiration till en serie klassiska, tåliga ytterplagg som alla fick namn efter Himalayas olika toppar och glaciärer. Fem år senare lanserades den första versionen av jackan Nuptse, där en ny, innovativ konstruktion med mellanväggar höll dunet på plats för att ge mer värme.

Sedan dess har Nuptse blivit ikonisk. En fluffig jacka som fungerar lika bra i extrem kyla som i en musikvideo. Som har samma självklara plats på New Yorks gator som i ett basläger på Himalaya.

Nu är Nuptse tillbaka, in i minsta detalj samma jacka som 1992. Det här är ett plagg som sprider värme, gemenskap och kreativitet. För vi behöver äventyr, mod och värme lika mycket idag som den första gången jackan såg dagens ljus.

’92 Nuptse släpps i de ikoniska TNF Red, TNF Blue och ett särskilt Retro Anniversary-mönster i svart och vitt. Jackan börjar säljas den 30 november på www.thenorthface.se och i utvalda The North Face-butiker.