The North Face hyllar legenden Scot Schmidt i ny kollektion

Den legendariske skidåkaren har samarbetat med TNF sedan 80-talet – nu kommer en omtolkning av hans egna ikoniska designs

För mer än 30 år sedan började den legendariska extremskidmåkaren Scot Schmidt att tänja på gränserna för skidkläder och skapade Steep Tech, ett skidmärke som skapades i början av 90-talet. I år hyllar The North Face sin tidigare samarbetspartner Schmidt med Steep Tech RMST – en ny kollektion som hedrar det förflutna och föregriper framtiden.

Scot Schmidt var en banbrytande extremskidåkare för sin tid, känd för otroliga äventyr och hoppade från klippor i pudersnö i över 50 miles per timme. 1983 blev The North Face Schmidts första sponsor och utrustade honom med skidkläder som han pressade till det yttersta, vilket sedan kanaliserades för andra skidåkare genom Steep Tech.

Huvudplagget i den nya kollektionen är RMST Steep Tech GTX Work Jacket. Den asymmetriska dragkedjan är utformad för hållbarhet med helt vattentätt GORE-TEX-tyg och har en justerbar och avtagbar huva, limmade sömmar och en rad fickor och dragkedjor som påminner om ursprungliga designs från Scot Schmidts Steep Tech.

The North Face Steep Tech RMST finns tillgänglig nya via The North Face hemsida, i butik och hos utvalda återförsäljare.