The Salazar Brothers släpper singel från Chile-samarbete

Producentbröderna från Redline har under våren skapat ett projekt med artister från Chile, nu kommer första smakprovet

I Mars 2023 åkte de legendariska musikproducenterna Masse & Salla Salazar till Santiago, Chile för att genomföra projektet som gick under namnet ”Återvandringen” men senare döptes om till Origen, som betyder "ursprung" på spanska.

Idén till projektet föddes redan 2014 när de var i Chile för att nätverka, föreläsa och hålla i workshops. På den resan insåg de hur mycket talang det fanns i Chile och bestämde sig för att återvända för att sammarbeta och spela in musik med chilenska artister.
Väl hemma i Sverige kom olika projekt och pandemin emellan men i mitten av 2021 kände bröderna att de behövde miljöombyte, inspiration och en ny utmaning så de bestämde sig för att göra ett nytt försök att förverkliga resan.

”Efter första resan 2014 började vi undra hur våra liv hade sett ut om våra föräldrar stannat kvar i Chile, hade vi jobbat med musik, vilka hade vi jobbat med och hur hade det låtit? Vi bestämde oss för att ta reda på det”, säger bröderna.

Under en period på cirka 3 månader valdes och kontaktades de chilenska artisterna, studio och boende bokades in samtidigt som låtidéer för projektet skapades och finslipades in i det sista. Nu har vi fått ta del av den första singeln från projektet: "Yo me la buscaba" med Maiky, Dixson Was & Gabo el Chamakito.

Hela projektet Origen släpps senare under hösten, där samtliga låtar är producerade av The Salazar Brothers. I början av september släpps även en kortdokumentär med samma namn.

Lyssna på "Yo me la buscaba" på Spotify och spana in videon ovan!