The Sims 5 blir free-to-play

En lång tid av rykten & en jobbannons har varit i centrum för spekulationerna, nu kommer EA själva med ett uttalande

En av världens populäraste spelserier The Sims har inte sett en ny installation sedan 2014 när det fjärde spelet släpptes. Expansioner och andra förbättringar har såklart dykt upp längs vägen, men rykten har snurrat kring spelets femte installation under en längre tid.

EA har delat med sig av skärmavbilder och viss information kring vad de kallar "Project Rene" aka The Sims 5, men det är först nu vi får den första riktiga bekräftelsen att spelet kommer vara gratis. I en uppdatering på deras officiella blogg och i det tredje avsnittet av deras "Behind The Sims"-serie på Youtube avslöjade EA att spelet kommer att lanseras som free-to-play, en trend spel som Fortnite & Call of Duty populariserat under de senaste åren. De meddelade även att The Sims 4 kommer att fortsätta vara en del av planerna även med den nya releasen.

"Project Rene och The Sims 4 kommer att existera sida vid sida. Vi kommer att fortsätta att stödja båda samtidigt och planerar att ge mer spännande innehåll till The Sims 4-communityn under överskådlig framtid", skriver EA.

Tillsammans med utvecklaren Maxis arbetar de enligt bloggen stadigt med spelet, även om de fortfarande är i ett väldigt tidigt skede. De meddelar även att ny information kommer att dyka upp inom kort, så håll utkik på dopest.se under hösten för fler Sims-nyheter!