The Sims 5 kan bli free-to-play

En jobbannons för projektet söker en rådgivare till hur man gör gratismetoden lönsam, första nyheten sen bekräftelsen i våras

Under hösten 2022 avslöjade EA nästa del i The Sims under namnet "Project Rene". Under en livestream för spelet vid namn Summit avslöjades bland annat att The Sims 4 skulle göras free-to-play, men vi fick även bekräftelse på att ett nytt spel är i utveckling, vilket du kan höra om i videon ovan på tidsstämpeln 26:40.

Spelet är väldigt tidigt i utvecklingen fortfarande och har varken fått ett releasedatum eller en officiell trailer, men i streamen får vi ett par inblickar i hur spelet ser ut i sina tidigaste stadier.

"Du kommer att ha möjligheten att ändra inte bara mönster och färger, utan även formerna på de objekt som du kommer att använda när du bygger och dekorerar i spelet", säger vice president of franchise creative for The Sims, Lyndsey Pearson, i videon.

Nu rapporter Simscommunity att de hittat en jobbannonsen hos EA för "Project Rene" som söker en expert på att göra free-to-play koncept lönsamma. Det är bara en spekulation, men det tyder på att konceptet definitivt är i åtanke för projektet. Något som inte hade varit konstigt då The Sims 4 som nämnt tidigare blivit gratis och EA har även använt sig av free-to-play i spel som "Apex Legends".

Håll utkik på dopest.se för mer nyheter kring The Sims 5 framöver!