The Weeknd’s efterlängtade ’AFTER HOURS’ är här

En vacker romans mellan 80’tals-ballader och R&B

The Weeknd's fjärde studioalbum, AFTER HOURS, har landat. Endast 7 minuter efter sitt släpp kammande det efterlängtade albumet plats nummer #1 på amerikanska Itunes. Redan innan sin release tog det också rekord för flest "pre-saves" någonsin i Apple Music's historia, vilket sträcker sig upp mot en miljon. Albumet bjuder på 14 spår, och allt som står i fokus är en av vår tids mest inflytelserika R&B-artister: The Weeknd.

Singlarna "Heartless" och "Blinding Lights" satte tydligt tonen för albumet när de med sina kalla och blodiga musikvideor porträtterade en ny era för The Weeknd. Enligt Abel själv är det här resultatet av ett “brain melting psychotic chapter”, och som vi alla vet, presterar The Weeknd bäst under melankoli.

AFTER HOURS är en en vacker romans mellan 80's ballader och R&B, där 14 spår utan någon typ av avbrytning visualiserar ett filmmanus. Redan på första spåret, "Alone Again", bevisar Abel att ensam inte alltid är starkast. Hans tankar flyr till föregående älskare och möjliga botemedel för hjärtekross. Detta över aggressiva elektroniska syntar och trummaskiner, något som är återkommande genom hela skivan.

Trots att albumet har en genomgående känsla av olycklig kärlek hörs även positiva inslag på spår som "In Your Eyes", där soundet tar dig till ett hett dansgolv på 80-talet. Och ja, till och med saxofon-solot finns med. På "Faith" får vi uppleva närmare 5 minuter av slagkraftig elektro med en enastående och svävande övergång till hitsingeln "Blinding Lights". Utstickande blir den känslosamma och personliga "Escape from LA" med stark nostalgi från The Weeknd's tidiga mörka R&B-projekt, såsom Trilogy och Kiss Land. "Well this place is never what it seems. Take me out, LA. This place will be the end of me" hör vi Abel sjunga medan han samlar tankar om en fallande relation.

AFTER HOURS sammanställer The Weeknds bästa attribut, både genom text och musik. Soundet dansar mellan föregående eror och skapar en ny, starkare. Med redan slagna rekord och en världsturné på ingång bevisar The Weeknd att han är en av vår generations pionjärer.

Lyssna på nya skivan AFTER HOURS med The Weeknd nedan och se vad du tycker.