Det är “NU ELLER ALDRIG” när Thrife släpper debut-EP

Rapparen första längre projekt

Rapparen Thrife har haft musiken med sig sedan barnsben, och 2017 gjorde han debut med singeln “Rastaman”. Nu, tre år senare, får vi ta del av hans första projekt när han släpper debut-EP:n NU ELLER ALDRIG. Projektet inkluderar totalt sju låtar, med produktion från NEZS Beats, Manny Flaco och Naasty. Bland feature-artisterna hörs stora namn som Dree Low, Einár och Abidaz - men överlag ges Thrife utrymme att skina. 

Något som är unikt för Thrife är hans förmåga att kombinera modern hiphop med ett mer Old School-sound. Albumets genomgripande tema är gatan, och en snabb livsstil. Ett liv som många inte valt själv - men har svårt att ta sig ur. Vi hör Thrife berätta om sin omgivning och en hård verklighet på den Dree Low- och Einár-gästade låten “INGEN LEK”. Där höras artisterna leverera sina verser över ett lekfullt trap beat producerat av Manny Flaco. Den följande “Apornas Koder” är inspirerad av det japanska motivet som föreställer just tre apor - en som täcker öronen, en som täcker ögonen och en som täcker munnen. Han berättar även om vänner som han har sett hamna snett samt samt hur han kämpat för att klättra från botten upp till toppen. 

Två av de hårdaste spåren är enligt oss “Thriller” som kombinerar trap med R’n’B-vocals. “Vill du ha action, typ som på filmer / Vill du ha drama, fantasi eller en thriller?” rappar han och jämför sin livsstil vid en film samtidigt som han uppmanar lyssnaren att streama EP:n. Det avslutande spåret “HYPNOTIZE” är det mest utstickande, med sina dansanta rytmer. På låten hörs inslag av dancehall och afrobeat. Ett annat spår som förtjänar att lyftas är “Laptop” som inleds med ett citat från den legendariska rapparen 2 Pac från en intervju 1994: “Yes, I am gonna say that I'm a thug. That's because I came from the gutter and I'm still here!”. 

Med sitt första längre projekt bevisar Thrife att han har förmågan att skapa hela koncept, och inte enbart singlar - det är verkligen NU ELLER ALDRIG. Debut-EP:n är ett kvitto på flera år av hårt arbete, vi ser fram emot att följa hans resa. Lyssna på NU ELLER ALDRIG nedan!