Thrife ger oss en samhällskritisk bild av Sverige på ”THIS IS SWEDEN”

Singeln släpps med en kortfilm

Sedan januari har den Stockholmsbaserade rapparen Thrife hintat att han har något stort på gång. Idag släpper han den nya singeln "THIS IS SWEDEN" som även fått en tillhörande kortfilm. Låten följer upp fjolårets succé med låtar som "Några år" , "Glock" och samarbetet med Rami på "QUE PA$A". Flera av Thrife's spår gick virala på TikTok under 2021.

Bara låttiteln "THIS IS SWEDEN" väcker stor uppmärksamhet. Vi hör Thrife's utmärkande mörka stämma rappa över ett drill-beat producerat av von Haartman. På omslaget syns Thrife i en fängelseliknande bur med en blodig sverigeflagga i handen. Det är en samhällskritisk låt där han lyfter allt från gatuvåld, skjutningar och den nationella krisen som tagit flera unga liv. Han lyfter även polisbrutalitet, rasism och politiker som misslyckats med att nå ut till landets unga och förorterna.

Samma tema följer även i kortfilmen, som hade premiär redan kvällen innan den officiella låtreleasen. Genom åtta minuter får vi följa med i en dystopisk värld, inspirerad av en mörk verklighet. Bland annat lyfts gatuvåld, medias vinklade rapportering om förorten och polisvåld. Thrife ger oss helt enkelt sin bild av Sverige. För produktionen av videon står Framed Music.

Lyssna på "THIS IS SWEDEN" i DOPEST Playlist, och spana in kortfilmen högst upp i artikeln!