Foto: TikTok

TikTok vill lyfta nya artister

Nytt initiativ från plattformen ska identifiera nykomlingar, erbjuder chansen till live-spelningar & annan hjälp

TikTok har under de senaste åren blivit en stor spelare bland musikplattformarna, där ett viralt ljud från en låt kan lyfta en artist från ingenting till världsstjärna (Lil Nas X för att nämna ett exempel). Nu vill de ta vara på sin influens inom musikvärlden för att identifiera nya artister och hjälpa dem på traven genom programmet "Elevate".

Som en del av programmet har de även valt ut 6st artister från appen som de tror är nästa namn på väg in i musikbranschen, lite likt hur XXL gör med sin Freshmen Class. Dessa är: CHINCHILLASam BarberOmar CourtzIsabel La RosaKaliiiLU KALA.

"Elevate talar till hjärtat av TikTok och vårt åtagande att hedra och stärka de olika talangerna på plattformen. Som en stor destination för musikupptäckter är vi glada över att kunna ge artister meningsfullt stöd på och utanför TikTok för att hjälpa dem att hitta långsiktig framgång i musikbranschen", säger Rachel Dunham, ansvarig för artistpartnerskap i Nordamerika på TikTok.

Genom Elevate kommer TikTok att identifiera nästa våg av framväxande stjärnor som är redo att slå igenom i musikbranschen, för att hjälpa de med att bygga karriärer bortom en viral hit. De ska bland annat låta artister spela live i sina hemstäder och på andra platser runt om i världen, samt erbjuda evenemang som främjar lokala talanger.

Programmet börjar redan nu och pågår till och med oktober. Mer information om kommande Elevate-projekt kommer dock dyka upp under de kommande månaderna. Än så länge har vi i Sverige #TikTokElevate att följa initiativet från, men om det kommer bli mer specifika event på hemmaplan återstår att se.