"TikTok Notes" – allt vi vet om den nya Instagramrivalen

Utvalda användare har fått ett speciellt meddelande som bekräftar appens existens – se bilder, releasedatum & mer info här

Tidigare under vintern hittade TheSPandroid & TechCrunch ledtrådar till en ny app i koden för den nuvarande versionen av TikTok. De hittade då både finns referenser till namnet ”Tiktok Photos” och ikoner föreställandes kameror och liknande symbolik.

Nu verkar det som att det fyndet är nära verkligheten, fast under ett annat namn. TechCrunch har återigen varit först med att notera att vissa användare fått ett meddelande skickat till sig med ny information om en kommande app. ”TikTok Notes” beskrivs av plattformen själva som en fotoapp, vilken med största sannolikhet kommer att fungera ungefär som Instagram.

När släpps TikTok Notes?

Med tanke på att endast ett fåtal användare har fått en notis om den nya appen kommer den med stor sannolikhet att gå in i en testperiod innan lansering för allmänheten. Sånna typer av beta-tester är vanliga bland apputvecklare och TikTok själva har ägnat sig åt det förut när de bland annat testade 15 minuters videos.

Meddelandet som vissa användare har fått. Foto: Reddit

Tiktok själva svarade TechCrunch med ett uttalande om att de ”tittar på nya sätt för användarna att uttrycka sig”. De ger dock inte något datum för lanseringen, eller någon information om hur appen kommer att testas.

Vad är TikTok Notes?

Än så länge är informationen kring TikTok Notes sparsam, då plattformen själva inte gjort någon officiell reveal. Enligt notisen vissa TikTok-användare fick ta del av kommer befintliga fotoinlägg att delas i appen, alltså sådana du lagt ut med ljud över som ett bildspel eller endast som en stillbild. Användare kan välja att inte dela sina bildinlägg till den nya appen också, men det verkar vara den huvudsakliga funktionen.

TechCrunch har även hittat en TikTok-ägd hemsida vid namn ”photo.tiktok.com” som under en kort tid på måndagskvällen den 8:e april råkade bli offentlig. Då syntes en marknadsföringsbild som visar foton i en Polaroid-stil med captions skriva under dem (se bild ovan). Öppnas hemsidan på mobilen syns även texten ”Opening in TikTok Notes”, vilket vittnar om att den kan vara tänkt som nedladdningssida för att länka till App Store, Google Play Store etc.