Universal tar bort ännu mer musik från TikTok

Tidigare har endast musik som ägs av UMG tagits ned men nu påverkas fler artister – bland andra The Weeknd, Ice Spice & Metro Boomin

För ungefär en månad sedan meddelade Universal Music Group att de inte kunnat nå ett avtal med plattformen TikTok, vilket resulterade i en borttagning av all musik kopplad till UMG.

De offentliggjorde beslutet genom ett öppet brev till musikbranschen, där de anklagade TikTok för att inte vilja betala artister rättvist. Plattformen svarade senare på detta och kickade igång en konflikt som fortfarande inte har lösts.

Under onsdagen den 28:e februari eskalerade situationen då UMPG, Universals avdelning för musikförläggning, meddelade att en mängd artister kopplade till dem kommer att tas bort från TikTok. Variety rapporterar att listan av artister innehåller bland många andra Adele, Justin Bieber, Ice Spice, Metro Boomin, Harry Styles, Taylor Swift, SZA & The Weeknd.

UMG och UMPG är oberoende av varandra, då UMPG endast fokuserar på förlagsrättigheter till skillnad från UMG som även driver skivbolag och utgivning. TikTok har i skrivande stund inte svarat på borttagningarna.